Sivert Mässing

Sivert Mässing

 

 

Läs vad fler volontärer tycker om sitt engagemang i Majblomman

Kontakta oss för mer information om att vara volontär hos Majblomman, så berättar vi mer!

Sivert Mässing, 66 år
Volontär i Majblommans lokalförening i Luleå.

Sivert är ordförande i Majblommans lokalförening i Luleå där det finns ett stort behov av bidrag till glasögon, kläder, skor, cyklar, fritidsaktiviteter och läger för att nämna några saker som det har sökts bidrag till under året. Han arbetar med opinionsbildning och information om Majblomman där barn hjälper barn.

Sivert, varför engagerar du dig i Majblomman?
- Det är till viss del landtingets förtjänst (där jag har arbetat med glasögonfrågan) som jag har sett hjälpbehovet med de ökande klyftorna i samhället. J
ag är ordinarie ledamot i fritidsnämnden och nämndens kontaktperson i Råneå områdesgrupp, samt ledamot i Hälso- och sjukvårdsberedningen där glasögonfrågan och folkhälsofrågorna är mina hjärtefrågor. Inom kommunens fritidförvaltning finns nu ett Sportotek där barn och ungdomar kan låna idrottsutrustning gratis under längre eller kortare tid, något som jag gärna informerar om.

Nuvarande sysselsättning: pensionär och deltidsanställd av SMHI i Luleå. Under sitt yrkesverksamma liv som meteorologassistent på Kallax Väder på F 21 hade Sivert olika fackliga uppdrag och var skyddsombud där han arbetade med arbetsmiljö- och brandskyddsfrågor.