Pernilla Garmy

Pernilla Garmy

Läs vad fler volontärer tycker om sitt engagemang i Majblomman

Kontakta oss för mer information om att vara volontär hos Majblomman, så berättar vi mer!

Pernilla Garmy, 41 år
Volontär vid Majblommans lokalförening i Lund.

Pernilla Garmy kom i kontakt med Majblomman i jobbet som skolsköterska, när en kollega frågade om hon ville engagera sig. Pernilla kände sig hedrad och tackade ja. I dag är hon ordförande i Majbommans lokalförening i Lund.

Pernilla, berätta varför du engagerar dig i Majblomman!

Det är den viktigaste, mest meningsfulla fritidssysselsättningen som finns!. Man kan göra skillnad, det är betydelsefullt – och ROLIGT!

Vad är det bästa med att vara medlem i en Majblommeförening?

Man mår bra av det! Det är en lärorik och rolig fritidssysselsättning som ger gemenskap härliga människor. Som ordförande blir man ledare för en organisation, lär sig att leda och samarbeta. Jag tycker även att det är bra att läsa bidragsansökningar. När vi gör det får vi se verkligheten själv utan att den filtreras av media och genom andra. Man bli tacksam för det man har. Och det känns bra att kunna skriva om ett socialt engagemang i sitt cv.

Vad tycker du om Majblommans opinionsbildning?

Jag tycker det är mycket bra att Majblomman jobbar med att lyfta frågor som gäller barn och som kanske inte alltid är högt på dagordningen annars.

Nuvarande sysselsättning: skolsköterska och doktorand i vårdvetenskap, som forskar i hur depression hos unga kan förebyggas. Pernillas dröm är att jobba som skolsköterska, ha en sömnmottagning i Lund och att fortsätta forska.