Därför är det bra att sälja majblommor

När du säljer majblommor är du med och gör skillnad för många barn i Sverige som lever i familjer med ont om pengar. Att sälja majblommor är också ett kul sätt att tjäna ihop pengar till din skola eller förening och en del av pengarna du tjänar får du behålla själv.

Många barn berättar inte för någon att deras familj har ont om pengar eller har det svårt på andra sätt. Men genom att sälja majblommor kan du vara med och hjälpa dem. Varje såld blomma är med och gör skillnad.

Tjäna pengar 

För varje hundralapp som du säljer majblommor för får du behålla en tia själv och din skola eller förening behåller en lika stor del. Pengarna som går till skolan eller föreningen ska användas i Majblommans anda t ex. till en utflykt eller resa.

Lär dig något nytt

Att sälja majblommor kan kännas både spännande och kanske lite nervöst. Men de allra flesta som sålt blommor säger att de lärt sig mycket och att det känns motiverande att veta att ju fler blommor som säljs, desto mer pengar går till barn som lever i ekonomisk utsatthet. Att lära sig ta ansvar över pengarna, blommorna och säljväskan är också en del av varför alla barn borde få pröva på att sälja Majblommor.

Gå till Majblommans säljskola 

Majblomman i skolan

 

Ja! Jag vill vara med och sälja majblommor!

Anmäl ditt intresse här

Glada barn säljer majblommor

Röster från barn som sålt majblommor:

”Dom går åt jättefort, man hinner knappast vila!”

”Jag känner mig som en riktig hjälte.”

”En gång fick jag och mina syskon pengar till en resa, då min ena syster varit sjuk några år. Så jag förstår hur viktigt det kan vara för andra barn att jag hjälper till och säljer majblommor.”

”Jag är lite rädd av mig. När vi skulle sälja almanackor genom skolan gick det inte så bra. Majblommorna var mycket lättare och sälja. Dessutom blev jag stolt över mig själv. Så jag tycker det roligaste är att majblommorna är så lättsålda.”

”Det är också kul att träffa och prata med andra personer som man inte träffat förut.”

”Det är extra roligt att sälja när man vet att pengarna går till ett välgörande ändamål.”