Majblommans diplomcermoni

Majblomman har många hjältar och vid en högtidlig ceremoni på Slottet delar Majblommans högsta beskyddare, Hennes Majestät Drottning Silvia, varje år ut diplom till några särskilt utvalda Majblomme-hjältar.

30 Barn från Adolf Fredriks musikklasser har i dag besökt Stockholms Slott och Majblommans traditionsenliga diplomceremoni. Skolan har med ett rekord på 530.760 kronor insamlade kronor utsetts till vinnare av Majblommans insamlingstävling 2017. För tredje året i rad! Bakom det fantastiska resultatet ligger ett starkt engagemang hos skolpersonal, föräldrar och framför allt hos eleverna. Ceremonin på slottet hålls alltid till deras ära, och samtliga talare vinnlägger sig om att berätta om sina insatser så att alla barn förstår.

H.M. Drottning Silvia är Majblommans höga beskyddare, och öppnar Slottet för barnen varje höst. Vid en högtidlig och spännande ceremoni får alla elever ta emot diplom ur drottningens hand, och lära sig mer om forskning som finansieras av Majblomman.

-Det känns fantastiskt att få lyfta fram dessa makalösa barn just när Majblomman fyller jämnt! Det är tack vare dem som vi har kunnat hjälpa barn som har det svårt, i hela 110 år. I dag hade Drottningen dessutom extra mycket tid med barnen, och det var så klart väldigt uppskattat. Vi är så tacksamma och glada över att kunna genomföra vår fina ceremoni och visa barnen uppskattning, säger Majblommans generalsekreterare Lena Holm

Kungsbackas volontärer får jubileumspris

110-årsjubileet till ära belönar Majblomman hela fem av våra lokalföreningar. Samtliga finns i Kungsbacka kommun, och får gemensamt utmärkelsen Årets Majblommeförening. Föreningarna bedriver ett klokt och effektivt samarbete som gör att fler barn i kungsbackatrakten får stöd av Majblomman. Tillsammans har de ökat insamlingen med 17 procent.

Årets Blommande Företag

KappAhl tog emot diplom för Årets Blommande Företag, för sitt fleråriga samarbete med Majblomman. Kappahls rabatterade presentkort sparar resurser och förser barn som har det svårt med fina och hållbara kläder. Konceptet har gjort tusentals barn glada, varma och hjälpt dem att känna gemenskap med kompisarna i skolan och på fritiden.

Årets forskare

Varje år delar Majblomman ut 1 miljon kronor till forskningsprojekt. Under dagen har tre projekt prisats och presenterats på Slottet. Huvudtalare Marie Kanstrup, Rolf Zetterströmstipendiat, studerar beteendeterapi för ungdomar med långvarig smärta. Sebastian Waltilla forskar kring barns risk att få hörselskador av förskolemiljön. Malin Rising Holmström bedriver ett projekt med titeln ”Diabetes i skolan”.

 

Läs mer om hur du kan hjälpa Majblomman och kanske bli nästa års hjälte som får ta emot diplom på Slottet.

Barn från Adolf Fredriks musikklasserBarn från Adolf Fredriks musikklasser diplomeras av H.M. Drottning Silvia 

Kungsbacka majblommeföreningars volontärer

Volontärer från Kungsbackas Majblommeföreningar tillsammans med H.M. Drottning Silvia

Forskare vid 2017 års diplomering

Årets diplomerade forskare Marie Kanstrup, Sebastian Waltilla och Malin Rising Holmström vid H.M. Drottning Silvias sida.