Majblomman – en hjälporganisation för barn

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Vi arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Vårt mål är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman samlar in pengar genom att barn säljer majblommor. Tack vare det kan vi dela ut bidrag till barn, informera om barns villkor och stödja forskningsprojekt för att förbättra barns livsvillkor. 

Organisation

Våra Kärnfrågor

Kontakta oss

Därför behövs Majblomman

Barn som lever i familjer med knapp ekonomi har behov som inte kan vänta, men det är också viktigt att arbeta förebyggande för att minska barnfattigdom och ekonomisk utsatthet i Sverige. Majblomman jobbar på flera plan genom att ge ekonomiska bidrag, arbetar med opinionsbildning för att påverka våra politiker och vi delar ut forskningsbidrag inom områden som främjar barns välbefinnande.

Läs mer om varför Majblomman behövs

Vart går pengarna?

Av pengarna från Majblommans insamling närmare 80 procent tillbaka till barnen.

Här kan du läsa mer om hur Majblommans pengar fördelas

Majblommans historia

Det var mer än 100 år sedan Beda Hallberg bestämde sig för att hjälpa barn i Sverige. Ännu idag är Majblomman en symbol för ett outtröttligt arbete för att förbättra barns villkor.

Läs mer om Majblommans historia

Så tillverkas Majblomman

För Majblomman är det angeläget att bedriva den verksamhet som vi har på ett ansvarsfullt sätt, oavsett om det handlar om tillverkning av majblommor eller fördelning av insamlade medel till behövande barn i Sverige.

Läs mer om hur Majblomman tillverkas

Majblommans forskning

Majblomman delar årligen ut 1 miljon kronor i forskningsbidrag till samhällsvetenskaplig, pedagogisk och medicinsk forskning om barn som ska syfta till att förebygga, bota och lindra sjukdom, funktionsnedsättning eller social situation.

Läs mer om hur Majblomman stöttar forskning

Majblommans diplomcermoni

Majblomman har många hjältar och vid en högtidlig ceremoni på Slottet delar Majblommans högsta beskyddare, Hennes Majestät Drottning Silvia, varje år ut diplom till några särskilt utvalda Majblomme-hjältar.

Läs mer om Majblommans diplomcermoni

The Mayflower charity foundation for children fights child poverty in Sweden

Majblomman is Sweden’s biggest children’s charity organisation.

Learn more about Majblomman

Alla majblommor

Här finns bilder på alla majblommor sedan 1907

Ta en titt på alla Majblommor sedan 1907

Majblommans färg bestäms

Så går det till när majblommans färg bestäms

Läs mer om majblommans färg